25-04-07

Waarom een beroep doen op een professionele tekstschrijver?

Alles moet zo simpel mogelijk gemaakt worden, maar niet simpeler.

(Albert Einstein)

 

Schrijven is worstelen met woorden om een boodschap zo klaar mogelijk over te brengen. Die kunst beheersen, is niet iedereen gegeven. Zeker als uw tekst de bedoeling heeft om belangstelling op te wekken of een actie uit te lokken. Om een product te kopen, een tentoonstelling te bezoeken, een reis te maken…

                                                           

Het woord copywriter wekt bij mij een zekere afkeer op omdat de definitie uit Van Dale (copywriting = tekstschrijven voor reclamedoeleinden) de lading niet dekt. Daarom verkies ik het Nederlandse woord tekstschrijver. Er zijn drie belangrijke redenen waarom u een professionele tekstschrijver onder de arm neemt:

                                                          

Voor een professionele uitstraling

Veel mensen kunnen behoorlijk schrijven, maar in een professionele omgeving is behoorlijk niet goed genoeg. Een saaie tekst, een taalfout, berokkenen uw imago veel schade.

           

Om tijd te besparen

Sommigen zitten uren naar een blanco blad (of scherm) te staren maar krijgen geen letter op papier. Anderen schrijven een halve roman om een boodschap te vertellen die op een A4-vel past. In beide gevallen gaat een hoop tijd verloren, zonder waarborg op een goed resultaat.

 

Vertel uw verhaal aan een tekstschrijver en besteed uw kostbare tijd aan dingen waarin u schittert. Het geld dat u uitgeeft aan een copywriter wint u niet alleen uit in tijd, maar ook onrechtstreeks ten gevolge van het effect dat een krachtige tekst kan genereren. Copywriting is nu eenmaal verkopen met woorden.

  

U weet teveel

U loopt het risico in details te verzanden, of een boodschap uit te dragen die enkel professionals kunnen volgen. Laat daarom uw verhaal vertellen door een leek, die dichter bij uw doelgroep staat. Maar dan wel een met een analyserend vermogen en schrijftalent. Die de essentie uit uw relaas haalt en uw boodschap weet over te brengen naar een breed publiek.

 

14:24 Gepost door Jean Lievens in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tekstschrijver, waarom |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.